Zrnková káva s kokosem MOONA je ta nejkvalitnější forma kávy, kterou si můžeme dopřát. Čerstvá, ručně pražená a před přípravou právě namletá to už je zážitek sám o sobě. My jsme vám k tomu přidali ještě špetku kokosu. Toto úžasné spojení zrnkové kokosové kávy si zamilujete při prvním doušku.
Proč jsme vybrali zrovna kokos?
Vůně kokosu Vás přenese na exotické a rozlehlé plantáže v Brazílii a Kolumbii. Tento nezapomenutelný zážitek jsme dokázali dostat do jednoho šálku kávy, který vám hned zlepší náladu a rozsvítí den.
Když se řekne kokos, většině z nás se vybaví písčitá pláž, průzračné moře a kokosové palmy. Právě toho jsme chtěli docílit. A díky šálku stoprocentní Arabicy s přírodním kokosovým aroma vám tuto milou iluzi pomůžeme navodit na počkání, ať už sedíte v rušné kanceláři anebo si vychutnáváte zaslouženou víkendovou siestu.
Káva má vyváženou chuť s krémovou pěnou. Naše aroma kávy si můžete vychutnat jak v horké variantě, tak i s pár kostkami ledu jako ledovou kávu. Právě aroma kokosu je naprosto perfektní volbou pro přípravu ledové kávy.
Zrnková káva MOONA kokos je 100% Arabica s přírodním kokosovým aroma.
Pokud je zrnková káva 100% Arabica, znamená to, že kávová zrna pocházejí z kávovníku arabského, který je známý rozmanitostí mnoha odrůd. Každá odrůda je něčím charakteristická a vzájemně se liší spoustou vlastností. Třeba velikostí zrn, jejich vzhledem, vůní a chutí.
Důležitost země původu
Chuť a aroma kávy je ovlivněno zemí a polohou pěstování. Například Jižní a Střední Amerika produkuje kávu díky svým podnebným podmínkám plnou zemitých tónů, až lehce nahořklé chuti a se střední až nízkou aciditou.
Zemí původu zrnkové kávy MOONA kokos je Brazílie a Kolumbie.
A zpracování kávových zrn?
Vedle podnebí a nadmořské výšky i další faktory, včetně sklizně a způsobu zpracování kávových zrn, ovlivňují kvalitu kávy. Jak to tedy probíhá u nás? Samotné bobule kávovníku vypadají jako třešně. Sbírají se ručně a jsou zpracovány takzvanou mokrou metodou. Ručně nasbírané plody jsou nasypány do vody a tím se oddělí nekvalitní bobule od kvalitních. Nekvalitní plavou na hladině, kvalitní třešně klesnou ke dnu. Poté se ty kvalitní bobule protlačí drtícími plechy. Tím se uvolní kožovitá slupka, která v sobě ukrývá dvě světle zelená kávová zrna. Pak je potřeba kávu zpracovat anaerobní fermentací a usušit.
Garance kvality
Celý proces je velmi finančně nákladný a je proto bedlivě sledován a kontrolován každý krok. Vše vyžaduje stoprocentní péči, zkušenost a nadšení. Díky tomu máte ale jistotu, že na svůj stůl dostáváte to nejlepší. Ruční, citlivé a moderní zpracování je pro naši kávu samozřejmostí. Zároveň nám jde i o férové obchodování a káva se právem pyšní označením FAIR TRADE.
A na závěr pražení
Výborný výběr, způsob sběru a zpracování kvalitních zrnek kávy je nakonec umocněn pražením. Kvalita pražené kávy přímo souvisí i s dovedností pražiče. Ten správný, totiž umí skvěle během 15-20 minut rozvinout ty nejlepší vlastnosti kávy. Ať už pomalým a šetrným pražením při nízkých teplotách nebo pražením při maximální teplotě 240 stupňů.
Správná příprava
Pro váš šálek kvalitní kávy jsme udělali maximum. Pohlídali jsme co jsme mohli, teď už můžeme jen doporučit, jak si ji nejlépe vychutnat. Naši kávu si můžete snadno, rychle a elegantně připravit i v našich EMPOT konvičkách.
Kávu namelte na požadovanou hrubost. Na jeden šálek kávy použijte alespoň 1,5–2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy. Tu pak zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.
Máte-li doma automatický kávovar na zrnkovou kávu, i v něm můžete naše aroma kávy připravovat. A pokud si rádi pochutnáváte na cappuccinu či latté, chuť kvalitního mléka nebo přidání smetany přírodní aromata jen umocní.
Nyní už nám zbývá poslední. Popřát Vám dobrou chuť a doufat, že si s naší kávou vytvoříte svůj kávový obřad, takový váš oblíbený rituál.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.